Ruim een eeuw geleden sprak Theodore Roosevelt deze gedenkwaardige woorden uit. ‘De man in de arena’ is actueler dan ooit.

Op dit moment worden we allemaal uitgedaagd. Onze fundamenten worden getest. Schijnbare zekerheden blijken niets anders te zijn dan bloemen in het veld. Prachtig in de zon, weerloos tijdens een storm. Het bloemenveld van individuen wordt heftig door elkaar geschud. De wortels van verbinding zorgt dat zij stand kan houden en voedt haar.

De toeschouwer zal niet het verschil maken. Vanaf de zijlijn is het makkelijk kritiek te geven. Kritiek is nooit de oplossing. Vanaf de zijlijn is het makkelijk om advies te geven. Het schip wordt nooit bestuurd vanaf de wal.

Het is ‘De man de arena’ die het verschil gaat maken. Mannen en vrouwen die hun mouwen opstropen. Die niet precies weten ‘hoe’ en ‘wat’ te doen én toch doen. Die de moed hebben om onbekende paden in te slaan. Die betrokken zijn met hun naasten. Die ook in deze tijden betekenisvolle verbindingen aangaan.

Het verschil wordt niet gemaakt door hen die het beter weten. Het verschil wordt gemaakt door hen die het beste geven. Dag in, dag uit.

WhatsApp chat