Persoonlijk leiderschap-traject.

Als je zelf geen sturing pakt, benut je nooit je potentieel.

De automatische piloot is de doodsteek voor een organisatie. Maar wáárom staan dan nog veel organisaties op de automatische piloot? We doen iets op die manier, omdat we dat altijd al zo hebben gedaan. En dat werkte prima. Toch?

Maar wat als we zelf de sturing terugpakken van de automatische piloot? Wat als we nieuwe kansen gaan ontdekken? Nieuwe manieren onderzoeken? Wat al in je zat naar boven halen, zodat jij je potentieel kan léven?

“Als je mensen écht laat doen wie ze zijn, dan heb je goud in handen”

Door op de automatische piloot te blijven staan, stoppen we met vernieuwen. Waardoor we ons potentieel niet benutten en kansen laten liggen. En dat is afschuwelijk zonde.

Wij mensen hebben ruimte nodig om te kunnen veranderen. Om te ontwikkelen. Te groeien. Zo ook je personeel. Het zorgt voor verbinding. En mensen die zich meer verbonden voelen met de organisatie, nemen ook makkelijker hun verantwoordelijkheid. Want als je het menselijk potentieel benut, is het draagvlak ook veel breder. Dan gaat het niet meer om ‘doen wat ik zeg’, maar ‘doen wie je bent’.

De beste ideeën komen nog steeds vanuit de werkvloer. En als je daar als organisatie geen aandacht aan geeft, loop je achter. Zeker nu de nieuwe generatie eraan komt. Sterker nog: die is er al.

“Werken jouw mensen vóór je bedrijf of zíjn ze je bedrijf?”

“Jij werkt het beste als je DOET wie jij echt bent.”

Verbinding is belangrijker dan de ‘life-workbalance’

Waar onze generatie nog bekend was met een life-workbalance, waarbij het vooral ging om het balanceren tussen privé en werk, is dit voor de starters op de werkvloer een lege term. Nietszeggend. Er hoeft geen balans te zijn, want er is geen tweedeling. Zij zijn in het echte leven dezelfde persoon als op het werk. Privé en werk lopen moeiteloos in elkaar over. Daarom is het juist voor hen, deze high potentials, zo belangrijk om verbinding te voelen met zichzelf, hun collega’s en de organisatie waarvoor ze werken.

Deze nieuwe generatie werknemers is op zoek naar een organisatie die daarin de kar trekt. Die hen motiveert om moeiteloos te werken. Op een manier die past bij wie ze zijn. Als ze doen wie ze echt zijn. Anders lopen ze weg.

Klaar met de automatische piloot? 
Benut jouw eigen hoogste potentieel met
het persoonlijk leiderschap-traject!

Voor young leadership + team empowerment & building

Jouw organisatie ervaart deze uitdagingen:

 • Grote verschillen tussen de ‘oudere’ en ‘nieuwe’ generatie.
 • Het proces is voornamelijk output-gestuurd. Maar wat als er naast omzet ook wordt gekeken naar het potentieel?
 • Het aantal declarabele uren legt een te hoge druk op je personeel, wat de kans op uitval door ziekte en stress aanzienlijk verhoogt.
 • De ‘nieuwe’ generatie weet zich niet te verbinden aan je organisatie en loopt weg.
 • Er heerst een verstoorde balans, waardoor je mensen een (te) hoge werkdruk ervaart, (te) veel stress en nauwelijks werkplezier.

 

De automatische piloot overheerst. Maar zo kan het niet langer doorgaan. We stevenen af op een crash. En dit is te voorkomen. Door het stuur zelf weer in handen te nemen.

Het persoonlijk leiderschap-traject is geschikt voor:

Young Professionals

Managers

Teams

“Word bewust van je onbewuste drijfveren”

Met het Persoonlijk Leiderschap-traject:

 • Ontdekken je mensen hun eigen potentieel in te zetten, waardoor ze moeiteloos kunnen werken.
 • Je personeel zit goed in zijn vel, is zichzelf op de werkvloer en werkt beter met elkaar samen.
 • Werknemers voelen zich gezond en energiek, waardoor stress en burn-outklachten tot het verleden horen.
 • De groei en ontwikkeling werkt door op elke laag: van stagiaires tot managers. Dit gaat natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij aan je klanten.
 • Young professionals en high potentials bieden zichzelf aan om bij jouw organisatie te komen werken.
 • Je organisatie trekt nieuwe klanten aan door de toegevoegde waarde die jullie bieden.
 • Er ontstaat verbreding en verdieping voor huidige én nieuwe klanten.
 • Jij past je als organisatie moeiteloos aan in deze nieuwe wereld, waardoor je koploper bent én blijft in jouw branche.

Gegarandeerd succes in de toekomst

Investeren in je mensen & ieders potentieel benutten, dat zijn de bouwstenen voor een succesvolle organisatie! In het Persoonlijk Leiderschap-traject leren deelnemers niet alleen, maar doen ze ook vooral. Want daar gaat het om in het leven: doen. Zijn wie je bent, en op basis daarvan krachtige beslissingen maken en het stuur in eigen handen nemen.

Het Persoonlijk Leiderschap-traject is gebouwd op 6 pijlers:

 1. Bewustwording
 2. Verantwoordelijkheid
 3. Verbinding met jezelf (en de ander)
 4. Potentieel benutten
 5. Krachtige keuzes maken
 6. Transformatie
“Word bewust van je onbewuste drijfveren”

Wat kun je verwachten tijdens dit traject?

 • Elk traject begint een uitgebreide Reflact©-meting. Deze tool geeft inzicht in iedere deelnemer zijn/haar natuurlijke kwaliteiten en potentieel op onderbewust niveau, waardoor we al meteen de diepte induiken met antwoorden op vragen als: hoe neem ik beslissingen, hoe reageer ik onder druk en waarom, hoe krijg ik meer energie uit mijn werk. Tijdens het traject bouwen we verder op dit waarheidsgetrouwe beeld van wie je écht bent, om zo veel mogelijk profijt te halen uit ieders kwaliteiten. We werken eerst van buiten naar binnen (bewustwording) om vervolgens weer van binnen naar buiten te gaan en jezelf in de wereld te zetten zoals je echt bent!
 • Dit traject is niet alleen heel verdiepend, maar ook verbredend. Grenzen stellen, samenwerken, competenties (door)ontwikkelen, verantwoordelijkheid nemen, energiemanagement; alles komt aan bod. Daarnaast spelen we specifiek in op ieders ontwikkelvraagstuk, naargelang de persoonlijke behoefte van elke deelnemer.
 • Een uitgebreide module van in totaal 6 livedagen – verspreid over drie verschillende blokken van 2 dagen – op inspirerende locaties, geheel verzorgd qua eten en accommodatie. (De insteek van deze livedagen – twee opeenvolgende dagen of juist losse dagen – is geheel in overleg.)
 • De grote meerwaarde van dit traject zit vooral in het meerdaagse aspect. De opgedane kennis en inzichten van deelnemers tijdens de eerste livedagen kunnen niet alleen direct in de praktijk worden toegepast, maar er kan ook op een volgende trainingsdag op worden gereflecteerd en waar nodig aangepast om door te groeien. Zo wordt alles ingezet om het volledige potentieel van iedere deelnemer te benutten!
 • Deze livedagen zijn ongelofelijk transformerend en zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt. Je gaat niet alleen de verdieping in met jezelf, maar ook met je collega’s, waardoor het niet anders kán dat de verbinding binnen je team én met je klanten sterk verbeterd wordt.

 

Het resultaat van het Persoonlijk Leiderschap-traject

 • Deelnemers kennen hun eigen potentieel en zijn zich bewust van hun eigen krachten en grenzen.
 • Ze kunnen met behulp van effectieve tools hun eigen potentieel inzetten en benutten.
 • Ze maken een positief verschil in hun eigen (werk)leven.
 • Ze durven meer krachtige keuzes te maken, waardoor hun keuzes ook meer impact hebben.
 • Ze ervaren hierdoor meer werkplezier, verbinding en geluk, en halen meer voldoening uit hun werk.
 • Ze zijn autonoom en authentiek.
 • Ze hebben krachtige competenties ontwikkeld, die ze ook moeiteloos kunnen inzetten.
 • Ze weten precies hoe ze hun eigen potentieel optimaal kunnen benutten.

Het resultaat voor jouw organisatie

Een organisatie die van binnenuit bestaat uit eenheid en verbinding, zet zich als marktvoorloper op de kaart. Doordat alle werknemers zich met zichzelf én alle collega’s verbonden voelen, ervaren ze meer werkplezier. De jongere generatie is een aanvulling op de waardevolle kennis die jouw organisatie al bezit. Jouw mensen werken moeitelozer, voelen zich gelukkig op het werk en zijn productiever. Ook is er minder uitval door ziekte, stress en/of burn-out.

Alle deelnemers zitten op hun plek, voelen zich voldaan en benutten daarbij hun potentieel ten volste! En dat uit zich ook in de cijfers: klanten voelen zich verbonden met jouw organisatie en blijven diensten bij jou afnemen. Concurrenten blijven buiten beeld en jij steekt met nek en schouders boven de rest uit. Zodat toekomstige klanten alleen bij jouw deur aankloppen. Nu en in de toekomst. Want (persoonlijke) groei & ontwikkeling is de sleutel tot succes!

Meer weten over hoe het Persoonlijk Leiderschap-traject ook voor jouw organisatie werkt? Stuur mij een bericht.

3 + 3 =

Hé! Denk je nou: Lennart, het lijkt me wel wat om 1-op-1 met jou samen te werken?

Goed nieuws dan, want ook individuele coaching is mogelijk. Stuur me een bericht of bel me en dan vertel ik je er uitgebreid over!

WhatsApp chat