workshop Adembevrijding.

Ontdek de kracht van je adem en bevrijd

je van oude emoties en patronen.

Zaterdag 28 mei in Breda

Waar wil jij je van bevrijden?

Als jij weer lekkerder in je wilt vel zitten zonder dat je uren hoeft te praten met een coach op psycholoog, dan ga je nu ontdekken hoe dat kan.

Het leven is als een ratrace. Elke dag weer druk met de waan van de dag. Hierdoor ontstaan fysieke, mentale en emotionele klachten. Denk bijvoorbeeld aan lage energie, rusteloosheid, oververmoeidheid, vage lichamelijke klachten of gebrek aan grip op je leven.

Je leeft op de automatische piloot, maar je neemt niet voldoende tijd en rust voor jezelf. Het verlangen is er wel, je weet echter niet waar te starten. De beperkte tijd die je voor jezelf hebt wil je dan ook goed besteden.

“Laat me zien hoe je ademt en ik zal zeggen hoe vrij je bent”

Je hebt altijd twee opties: doorgaan zoals je het deed of het stuur nu echt in handen nemen. De workshop Adembevrijding gaat jou hierbij helpen.

Vrijuit ademen is vrijuit leven. De meeste mensen ademen echter niet vrijuit, omdat ze vasthouden. Vasthouden aan bijvoorbeeld oude emoties, niet (of deels) verwerkte trauma’s of beperkende patronen. Tijdens de workshop Adembevrijding ga jij je verbinden met je adem en daarmee verbinden met dat wat er diep van binnen leeft. Daarbij start het proces van openen, verwerken en loslaten. Je voelt de adembevrijding!

Herken jij dit?

 • Fysieke klachten
 • Laag energieniveau
 • Je mist passie in je leven
 • Angstige of onrustige gevoelens
 • Onverwerkte ervaringen uit het verleden
 • Lichamelijk, mentaal en/of emotioneel uit balans

Verlang jij naar:

 • Meer zelfliefde
 • Rust in je hoofd
 • Meer in contact met je lichaam
 • Oude pijnen en emoties loslaten
 • Je levensenergie voelen stromen
 • Lichaam en geest met elkaar in verbinding

Bevrijding op alle niveaus

Fysiek.

Door tijdens de ademsessie bewust, vol en verbonden te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt. Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen.

Mentaal.  

Bij de meeste mensen draaien de radartjes in het hoofd continu op volle toeren. Gedachtes, oude herinneringen en overtuigingen die je beperken. Veelal ben jij je hier niet bewust van, maar ze kosten je veel energie. Door je verbonden ademhaling komen mentale blokkades weer in beweging, dat wat je niet meer dient laat je los. Het resultaat is dat je meer rust in je hoofd krijgt en je mentaal helderheid ervaart.

Emotioneel.

 Emotie staat voor energie in beweging. Oude, niet verwerkte emoties zijn dus gestolde energie. Deze energetische blokkades breng je door je verbonden ademhaling weer in beweging. Oude pijnen worden zo geheeld, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Zodat jij weer emotioneel in balans komst. 

Spiritueel.

Dit niveau gaat over wie jij werkelijk bent. Veelal zijn we de connectie met onszelf kwijtgeraakt. Door de verbonden ademhaling wordt de verbinding met jezelf weer hersteld. Zodat jij je weer gaat herinneren wie je bent. Vanuit deze staat kun je ingevingen en inzichten krijgen die lifechanging zijn. 

Waarom Adembevrijding?

Ademen is leven. De manier waarop je ademt is een reflectie van hoe jij leeft. Veel mensen ademen hoog en oppervlakkig. Dit betekent dat hun lichaam zich voornamelijk in een gestreste situatie begeeft. Er wordt veel vastgehouden en dus weinig vrijuit geleefd. Veel mensen kunnen zich daardoor ook moeilijk ontspannen.

Gemiddeld gebruiken wij zo’n 30% van onze longcapaciteit. Tijdens de ademworkshop leer je weer volledig te ademen. Door middel van een verbonden ademhaling wordt de zuurstofgraad in je lichaam verhoogd. Beperkte ademgebieden worden geopend, het energieniveau stijgt en blokkades worden in beweging gezet. Zo ga je loslaten wat je al veel te lang vasthoud en ontvangen waar je naar verlangt. Denk hierbij aan gevoel van vrijheid, rust en / of energie.

Hoe verloopt de workshop?

We starten met een kennismaking om zo een veilige en ontspannen setting in de groep te creëren. Tevens vertellen we jou dan meer over het ademwerk, de ademtechnieken en wat je kunt verwachten. Er is alle ruimte om vragen te stellen.

Daarna doen we een aantal meditatie- en lichaamsgerichte oefeningen, waardoor je steeds meer ontspannen raakt en meer in contact komt met je lichaam.

We doen twee ademsessies. In de ochtend doen we een sessie met verbonden ademhaling, in de middag doen we Holotropic Breathing. Tijdens de sessies draaien we muziek die er voor zorgt dat jij denkbrein op de achtergrond raakt en jij meer in contact komt met je gevoel. Zo kan de geblokkeerde energie, onverwerkte emoties of andere gevoelens vrijkomen en worden losgelaten. Je bevrijdt je als het ware van dat wat je al lang genoeg bij je draagt.

Er zijn voldoende ademcoaches aanwezig om jou in jouw proces te begeleiden.

“When you own your breath, nobody can steal your peace”

De Trainers

 

Wij zijn Esther Busquet en Lennart Bosschaart en kijken er naar uit om jouw kennis te laten maken met de kracht van verbonden ademhaling.

Net als jij ademen wij al vanaf onze geboorte. Samen houden wij van ontwikkeling en nieuwe dingen ontdekken. Nieuwsgierig geworden door positieve verhalen van anderen schreven wij ons in voor een ademworkshop. Na de workshop ervaarden we allebei een gevoel van bevrijding. Vandaar ook de naam van deze workshop.

In 2021 hebben wij allebei de opleiding tot ademcoach afgerond bij The Breathworkcoach. Wij kijken ernaar uit om jou te  ontmoeten tijdens een van onze ademworkshops.

Praktisch

 • Datum: 28 mei 2022
 • Aanvang: 10.00 uur
 • Tot: ca 17.00 uur
 • Locatie: Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a Breda
 • Investering: € 125,- particulier / € 125,- excl. BTW zakelijk
 • Luch: wij zorgen voor een heerlijke lunch
 • Deelnemers: Maximaal 16 deelnemers

Voorbereiding:

 • Draag comfortabele kleding
 • Neem een licht ontbijt in de ochtend
 • Liever geen alcohol drinken op de dag voor de workshop.

Contra-indicaties: Deze ademworkshop is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen.

 

Veelgestelde vragen.

Hoe kan ik betalen?

Wanneer jij je inschrijft al particulier, dan stuur ik je een tikkie. Bij een zakelijke aanmelding stuur ik je een factuur. Voor aanvang van de ademworkshop dien je betaald te hebben.

Is een Coronabewijs nodig om toegang te krijgen?

Wij zien alle mensen als gelijkwaardig en maken daarom geen onderscheid op welk vlak dan ook. Iedereen is van harte welkom. We willen je wel wijzen op je eigen verantwoordelijkheid. Ben je ziek, dan is het beter om thuis te blijven.

Boek de workshop Adembevrijding

15 + 5 =

WhatsApp chat