Wanneer je een huis bouwt op zandgrond zonder fundament dan stort je huis in bij een fikse regenbui. Je kunt je huis stutten, maar het blijft behelpen. Bij elke nieuwe regenbui moet je extra stutten.

Wanneer jij je huis bouwt op een goed fundament dan is het bestand tegen regenbuien en stormen.

De maatregelen en adviezen van der overheid, zijn niets anders dat het stutten van je lichaam. Ze zijn gebaseerd op veiligheid van buitenaf. Daarmee wil ik niet zeggen dat wat de overheid adviseert niet goed voor je is, maar het blijft behelpen. Het fundament van jouw gezondheid is jouw immuunsysteem.

Het immuunsysteem is het leger van jouw lichaam. Het doet er alles aan om jou gezond te houden door ziekteverwekkers te bestrijden. Het immuunsysteem wordt niet alleen ingezet om virussen en andere indringers te bestrijden, maar speelt ook een rol bij het opruimen van afvalstoffen en zieke lichaamscellen (denk bijvoorbeeld aan kanker).

Hoe je eenvoudig immuunsysteem versterkt:

  • Eet gezond en gevarieerd
  • Beweeg minimaal 30 minuten per dag, bij voorkeur buiten in de natuur
  • Slaap voldoende (voor de meeste mensen ligt dit tussen de 6 en 8 uur)
  • Vermijd stress en denk positief
  • Ontspan, niet door te netflixen, maar door bijvoorbeeld te wandelen, mediteren of een boek te lezen

Hoe jij eenvoudig je immuunsysteem een boost geeft:

Ook al eet je gezond, de kans is groot dat je een tekort hebt aan een aantal essentiële vitaminen en mineralen. De belangrijkste reden is dat wij niet voldoende groenten en fruit eten. Anderzijds komt dit vanwege de intensieve landbouw, waardoor er een minder grote hoeveelheid vitaminen en mineralen in onze voeding zit. En last but no least: Door onze intensieve levensstijl, waarbij wel veel stress en prikkels ervaren, hebben we simpelweg ook meer nodig.

Een jaar geleden heb ik mijn bloed laten testen op vitaminen en mineralen. Ondanks mijn gezonde levensstijl had ik toch wel een aantal tekorten aan essentiële vitaminen en mineralen. Ik begreep dat veruit de meeste mensen hier een tekort hebben. Wanneer jij je immuunsysteem wilt boosten, dan adviseer ik jou deze supplementen te nemen. Supplement betekent toevoeging, dus het komt niet in de plaats van gezonde voeding!

Aanbevolen supplementen:

Omega 3

Omega 3 is een vetzuur die vele voordelen heeft. Zo helpt het chronische ontstekingen te verminderen. Hoe minder ontstekingen hoe minder hard ons immuunsysteem hoeft te werken. Hoe harder een immuunsysteem moet werken, hoe verzwakter ons immuunsysteem is. Daarom overlijden er voornamelijk oudere en zieke mensen door het Coranavirus, omdat ze al zo verzwakt zijn. Daarnaast beschermt Omega 3 ook ons hart, verlaagt het je bloeddruk en heeft het een positief effect op onze hersenen. Let op: Gebruik Omega 3 nooit in capsules, maar juist als olie. In de meeste capsules zit te weinig Omega 3. Gebruik bij voorkeur de olie van Eqology, de beste die er nu op de markt te krijgen is.

Vitamine C

Vitamine C ondersteunt de werking van ons immuunsysteem, helpt virussen te doden en vermindert de symptomen van een infectie.

Vitamine D3 in combinatie met vitamine K2

Vitamine D3 verkleint de kans op virale luchtweginfecties en longontsteking. Vitamine K2 verkleint de kans op bloedstollingen en bloedproppen (oa longembolie) Zo’n 90% van de mensen heeft in de wintermaanden een tekort van vitamine D3. Bijna 100% van de mensen heeft een tekort van vitamine K2.

Magnesium

Magnesium zorgt ervoor dat het lichaam beter vitamine D3 opneemt. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in ons celdelingsproces en draagt het ook bij aan goede spieren en sterke botten.

Zink

Zink draagt oa bij aan een goed functionerend immuunsysteem. Daarnaast ondersteunt het ook andere processen in ons lichaam zoals opbouw van eiwitten en stofwisseling.

Dank voor het lezen van deze blog. Ik heb de informatie zo beknopt mogelijk gehouden. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag je immuunsysteem te ondersteunen.

 

 

 

 

 

WhatsApp chat