Trainingen > De kracht van kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid binnen een team draagt bij aan meer verbinding en groter wederzijds vertrouwen.

  • Ontdek de kracht van kwetsbaarheid
  • De sleutel voor sociale veiligheid
  • De mythes over kwetsbaarheid
  • Inzicht in eigen beschermingsmechanismen
  • Maskers afzetten zodat iedereen zichzelf kan zijn

De kracht van kwetsbaarheid

Deze training is gebaseerd op het bestsellerboek van Brené Brown. Het gevoel van kwetsbaarheid voelt voor veel mensen niet fijn. Het wordt gezien als zwakte. Dit heeft voornamelijk te maken met de cultuur waarin we nu leven.

In een wereld die gekenmerkt wordt door perfectionisme struggelen veel mensen met het gevoel van “nooit genoeg”.

  • Nooit goed genoeg
  • Nooit slim genoeg
  • Nooit slank genoeg
  • Nooit communicatief genoeg

 Het idee van “nooit genoeg” heeft schaamte en angst tot gevolg. In gedrag vertaalt zich dat naar mensen die zich juist groter, of kleiner maken. Zich heel kritisch opstellen, geen feedback durven te geven of achter elkaars rug om roddelen.  Het zorgt ervoor dat mensen fouten willen verhullen en zich anders voordoen dan ze zijn. Met alle negatieve gevolgen van dien.

 Je kwetsbaar opstellen vraagt moed. Hoeveel moed het ook vraagt, uiteindelijk is het altijd de moeite waard. Mensen die zich kwetsbaar(der) durven op te stellen ervaren meer zingeving in hun leven, werken fijner samen en hebben meer vertrouwen in de anderen. Dat wil je toch ook binnen je organisatie / team?!

Maatwerk.

De globale opzet van de training heb je kunnen lezen in de beschrijving. In samenwerking met jou stel ik graag het exacte programma vast. Zodat we én de uitdagingen van de organisatie én de wensen van de medewerkers in de training verwerken. Om de wensen van de medewerkers in beeld te krijgen maak ik gebruik van een online enquête. Het voordeel hiervan is dat de deelnemers optimaal gemotiveerd zijn om aan de training deel te nemen. Alleen intrinsieke motivatie leidt tot langdurige gedragsverandering.

Tijdsinvestering
De duur van de training is afhankelijk van de gewenste resultaten. Het varieert van 1 tot 4 trainingsdagen. In overleg kan de training ook in dagdelen gegeven worden.

Interesse?

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met mij op via 06-18683139 of vul het contactformulier in, onderaan deze pagina.

;

“There is no innovation and creativity without failure.”

Brene Brown

Voor wie?

Past “De kracht van kwetsbaarheid” bij jouw organisatie?

In de ideale wereld zien we kwetsbaarheid als kracht. De realiteit geeft echter aan dat veel mensen het juist zien als zwakte. 

Deze training is bij uitstek geschikt voor teams die hun samenwerking willen verbeteren. Of teams waarin mensen veel achter elkaar rug om roddelen en/of het lastig vinden om elkaar feedback te geven. 

Incompany
De training wordt uitsluitend op basis van ‘incompany’ aangeboden. De minimale groepsgrootte bedraagt 4 personen. In de regel bestaat de groep maximaal uit 12 deelnemers. In overleg is een grotere groep mogelijk.

Ja, ik heb interesse

9 + 13 =

WhatsApp chat