“Wat is de overeenkomst tussen mijn twee ondernemingen?” vroeg ik mij laatst af.  Dat is mensen achter het stuur krijgen. Met MobilityMatch help ik ondernemers door advies en bemiddeling aan een nieuwe leaseauto. En met Lennart. help ik mensen het stuur van hun leven in eigen hand te nemen.

Soms gaat het in het leven niet zoals je graag zou willen: Je hebt het niet naar je zin op het werk, je baalt ervan dat het al dagen regent of de relatie met je dochter is niet zoals je graag zou willen. Zo kan ik nog wel een aantal voorbeelden geven. Het is menselijk om de oplossing van ons probleem buiten onszelf te zoeken. “Als mijn leidinggevende nou niet zo dominant zou zijn dan…” “Als de zon weer gaat schijnen dan…” “Als mijn dochter nou gewoon luistert dan…”

Als je achter in de auto zit, kan je aan de bestuurder vragen hoe te rijden. Maar uiteindelijk bepaalt de bestuurder waar jullie naar toe gaan. Vraag jij links af te slaan, en hij besluit rechts af te gaan, dan ga je toch echt naar rechts. Als jij zelf achter het stuur zit, bepaal je te allen tijde waar je naar toe gaat. En zo is het ook in het leven.

Wil jij dat de dingen in je leven anders gaan?!

Neem dan het stuur van je leven in eigen hand. De verandering zit namelijk in jou. Want alleen als je aan de oorzaakkant van je leven gaat staan creëer je nieuwe mogelijkheden. En het is eenvoudiger dan je denkt!

Hoe doe je dat dan? Zet het volgende voor jezelf op een rijtje:

  • Wat geloof ik over de huidige situatie?
  • Wat is de gewenste situatie?
  • Wat kan ik doen om de gewenste situatie te realiseren?
Ik schets een voorbeeldsituatie :

Wat geloof ik over de huidige situatie?
Omdat mijn manager dominant is, alleen maar commandeert en niet in mij geïnteresseerd is, voel ik mij niet gezien. En daarom heb ik het niet naar mijn zin op het werk.

Wat is de gewenste situatie?
Mijn leidinggevende moet niet zo dominant doen en niet zo commanderen. Let op: de gewenste situatie altijd positief formuleren! Ik zou willen dat mijn manager mij aandacht geeft, dat hij eens vraagt hoe het met mij is en wat ik nodig heb. Dan zou ik mij een stuk prettiger voelen

 Wat kan ik doen om de gewenste situatie te realiseren?
Ik ga in gesprek met mijn leidinggevende en hem vertellen hoe ik de huidige situatie ervaar en wat ik graag anders zou willen hebben.

Wil jij het stuur in eigen hand nemen? Top, doe het! Wil jij het stuur in eigen hand nemen en vind je het spannend om dat te doen? Top, doe het en ervaar dat het veel gemakkelijker is dan je dacht. Dat kan ik je uit eigen ervaring verzekeren!

WhatsApp chat